Kulinarne oczekiwanie na wiosnę.

Pochowaliśmy zimowe płaszcze i rozpaliliśmy pierwsze grille, tęsknie wypatrując wiosny. Już, już w marzeniach rozsiadaliśmy się w kawiarnianych ogródkach, a tymczasem zaatakowała nas zima i wiatr z północy. Na szczęście smakami można się cieszyć tez w ciepłych, zamkniętych pomieszczeniach. Zatem bez lęku wyjdziemy z domu na degustacje, urodzinowe rauty i festiwale.

Ten poświąteczny tydzień można już zacząć w czwartek! Warszawska restauracja Florentin zaprasza kolacje degustacyjną. Jej szef Abdel Dary zaprasza na kolejną odsłonę zabawy w łączenie potraw i win. Sami będziecie mogli sprawdzić to, co zaproponuje szef. Może być zaskakująco, a na pewno będzie wiosennie.
20 kwietnia 19.00-22.00
Warszawa, Smolna 40.


Choć trudno w to uwierzyć, warszawski koktajl bar Woda Ognista w kwietniu skończy już rok. Z tej okazji Koktajlowa Ferajna z Wilczej 8 ma zaszczyt zaprosić Was na RAUT URODZINOWY! Twierdzą , że był to dla nich niesamowity rok pełen wyzwań, szalonych wieczorów, tysięcy koktajli i wielu uśmiechów! Dlatego Planują świętować urodziny przez 3 dni.
W programie noce pełne cocktaili sortu prima i kulinarnych frykasów!
Nie zabraknie niespodzianek i atrakcji a wszystkie wieczory uświetni też muzyka na żywo!
21-23 kwietnia
Warszawa, Wilcza 8



W weekend zapowiada się ciekawe wydarzenie dla miłośników żywności regionalnej i tradycyjnej. To już szóste Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia to wydarzenie promujące tradycyjną i regionalną żywność, zdrowe i ekologiczne produkty, regionalne wyroby oraz kosmetyki naturalne. Targi cieszą się coraz większym zainteresowaniem zarówno wśród wystawców, jak i konsumentów. Wystawcy będą mieli okazję zaprezentować zwiedzającym produkty wytwarzane zgodnie z naturą i tradycją oraz nawiązać kontakty biznesowe z przedstawicielami branży. Oferta targów to produkty, które powstają na bazie lokalnych składników o najwyższej jakości, a także wyroby przygotowane zgodnie z recepturami, pielęgnowanymi od wielu pokoleń. MT Polska, Warszawa, ul. Marsa 56C, 21-23 kwietnia. wstęp wolny.


Restaurant Week przyzwyczaił nas już do tego, że czas od czasu można wybrać się do restauracji na specjalne menu degustacyjne w przystępnej cenie. Tym razem wiosenna edycja zachęca do poszukiwania emocji w jedzeniu. Wspomnień z dzieciństwa,podróży albo ważnych wydarzeń. W całej Polsce 360, a w Warszawie 69 restauracji przygotowało talerze pełne emocji (my już mamy swoich faworytów). Warto wybrać się do którejś z nich razem z przyjaciółmi lub rodzina, a może zaryzykować i przysiąść się do nieznajomych i zjeść wspólnie dobry posiłek? Wybór należy do Was. rezerwujcie miejsca i spotykajcie się przy stole!
21-30 kwietnia
Cała Polska

Bawcie się dobrze smakami, wiosna powróci!
Trwa ładowanie komentarzy...